Spor

Uluslar Ligi Türkiye puan durumu son dakika: 14 Ekim 2024 UEFA Uluslar B Ligi puan durumları ile Türkiye kaçıncı sırada?

14 Ekim 2024 itibarıyla UEFA Uluslar Ligi B Ligi puan durumu, Türkiye'nin futbolseverler tarafından merakla takip edildiği bir konu haline geldi.

Abone Ol

14 Ekim 2024 itibarıyla UEFA Uluslar Ligi B Ligi puan durumu, Türkiye'nin futbolseverler tarafından merakla takip edildiği bir konu haline geldi. A Milli Futbol Takımımız, Samsun'da Karadağ'ı 1-0 mağlup ettikten sonra, dördüncü maçında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geliyor. Millilerimiz, başarılı performanslarıyla dikkat çekerken, üst lige çıkma umutlarını da sürdürüyor.

Türkiye Kaç Puanla Lider?

Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'ta Türkiye, oynadığı 3 maçta topladığı 7 puanla lider konumda bulunuyor. İlk maçında Galler ile 0-0 berabere kalan ay-yıldızlı ekip, İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup etti ve en son Karadağ'ı 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Galler, 5 puanla Türkiye’nin hemen ardından ikinci sırada yer alırken, İzlanda 4 puanla üçüncü, Karadağ ise 0 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Türkiye’nin Puan Durumu Nedir?

14 Ekim 2024 itibarıyla UEFA Uluslar B Ligi puan durumu şu şekilde:

  1. Türkiye: 7 puan
  2. Galler: 5 puan
  3. İzlanda: 4 puan
  4. Karadağ: 0 puan

Türkiye’nin gösterdiği bu başarılı performans, bir üst lige çıkma şansını artırıyor.

Uluslar Ligi’nde Üst Lige Nasıl Çıkılır?

Uluslar Ligi’nde bir üst lige çıkmak için, A Ligi'nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 8 takım, iki ayaklı çeyrek finallerde mücadele ediyor. Bu eşleşmelerin galipleri, Haziran 2025'teki final turnuvasına katılmaya hak kazanıyor. B ve C Ligleri'nde ise grup birincileri, A ve B Liglerine yükselebilirken, dördüncü sırayı alan takımlar ise otomatik olarak B ve C Liglerine düşüyor.