19-20 Mayıs hangi illerde ulaşım bedava, toplu taşıma ücretsiz mi? 19-20 Mayıs hangi illerde ulaşım bedava, toplu taşıma ücretsiz mi?

Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak ve Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini keşfetmek isteyenler için yeni bir alternatif sunan Turistik Diyarbakır Ekspresi, tarihi Ankara Garı'ndan ilk seferine başladı. 1051 kilometrelik Ankara-Diyarbakır parkurunda seyahat edecek olan tren, 180 kişi kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.

"Demir yolu ağımızı 13 bin 919 kilometreye yükselttik"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Turistik Doğu Ekspresi"nin büyük ilgi gördüğünü ve sınırları aşarak yabancı turistlerin de ilgisini çektiğini belirterek, bu seferlerin ülkenin turizm potansiyelini artırmaya yönelik önemli adımlar olduğunu vurguladı. Turistik tren rotalarının Türkiye'nin çeşitli şehirlerine konforlu ve ekonomik ulaşım imkanı sunduğunu ifade eden Uraloğlu, TCDD Taşımacılık'ın işlettiği yüksek hızlı trenlerin doğrudan 11 şehre, tren ya da otobüs bağlantılı kombine taşımacılıkla da 9 şehre dolaylı ulaştığını söyledi. Ayrıca konvansiyonel hatlar üzerinde işletilen bölgesel ve ana hat trenlerle Türkiye'nin hemen her köşesinin keşfedilebileceğini de dile getirdi.

Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin yanı sıra Turistik Doğu Ekspresi ve benzeri rotaların ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına katkı sağladığını belirten Uraloğlu, bu trenlerin Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmada önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Pazar günü tekrar Ankara'ya doğru yola çıkacak

Turistik Diyarbakır Ekspresi, Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya'da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Elazığ'da 4 saat, Kayseri'de 3 saat turizm amaçlı molalar verecek. Bu molalar, yolculara Malatya ve Yolçatı gibi destinasyonlarda uzun süre durarak gezme imkanı sağlayacak. Bu duraklar, bölge ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra, tarihi ve kültürel değerlerle doğa harikası manzaraları görme imkanı sunarak kültürel iletişimi de güçlendirecek.

Uraloğlu, seyahati sevenler için yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da tren rotalarının bulunduğunu belirterek, İstanbul-Sofya Treni'nin Avrupa'ya ulaşmanın ekonomik ve konforlu bir yolu olduğunu söyledi.

Turistik trenlerin, vatandaşlara ve yurt dışından Türkiye'ye gelen konuklara, ülkenin yeni yüzyılıyla örtüşen bir etkinlik sunduğuna işaret eden Uraloğlu, "Ayrıca yurt içinde yeni rotalarda işletilebilecek turizm amaçlı trenlerin sefere konulmasıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.