Spor

Trabzonspor’un transfer listesinde olan Gift Orban kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Gift Orban, 17 Temmuz 2002 tarihinde Nijerya'nın Lagos kentinde dünyaya gelmiştir. Günümüzde 22 yaşında olan oyuncu, kariyerine Bison FC'de başlamıştır.

Abone Ol

Gift Orban, 17 Temmuz 2002 tarihinde Nijerya'nın Lagos kentinde dünyaya gelmiştir. Günümüzde 22 yaşında olan oyuncu, kariyerine Bison FC'de başlamıştır. Forvet pozisyonunun yanı sıra sağ kanat ve forvet arkası olarak da görev alabilen Orban, futbol sahalarında gösterdiği performansla dikkat çekmektedir.

Kariyerine Nasıl Başladı?

Orban, profesyonel futbol kariyerine Bison FC'de adım attıktan sonra 2021-2022 sezonunda Stabaek takımına kiralandı. Norveç temsilcisinde geçirdiği dönem, genç oyuncunun gelişiminde önemli bir rol oynadı. Burada sergilediği performans, onu daha büyük kulüplerin radarına soktu.

Hangi Takımlarda Oynadı?

2022-2023 sezonunda KAA Gent, Gift Orban'ın bonservisini 4.6 milyon Euro karşılığında satın aldı. Belçika ekibinde gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Orban, burada 46 maçta 15 gol atarak golcülüğünü kanıtladı. Ardından, 2023-2024 sezonunda 14 milyon Euro bonservis bedeliyle Fransız ekibi Lyon'a transfer oldu.

Lyon'daki Performansı Nasıldır?

Bu sezon Lyon formasıyla toplamda 3 maçta görev alan Gift Orban, 93 dakika sahada kalarak 2 gol katkısı sağlamıştır. Etkili sağ ayağı ve bitiriciliği ile tanınan oyuncunun güncel piyasa değeri 15 milyon Euro'dur. Orban, Lyon'daki performansıyla transfer dönemi öncesinde Trabzonspor gibi takımların dikkatini çekmektedir.