Magazin

TikTok Haberleri Son Dakika: TikTok kapandı mı, kapanacak mı? 9 Ekim 2024 TikTok için yeni bir karar var mı?

Discord uygulamasının kapatılmasının ardından kullanıcılar, diğer sosyal medya platformlarının akıbetini sorgulamaya başladı.

Abone Ol

Discord uygulamasının kapatılmasının ardından kullanıcılar, diğer sosyal medya platformlarının akıbetini sorgulamaya başladı. Özellikle TikTok, bu süreçte en çok merak edilen platformlardan biri oldu. Kullanıcılar, "TikTok kapandı mı, kapanacak mı?" ve "9 Ekim TikTok için yeni bir karar var mı?" sorularına yanıt arıyor.

TikTok Hakkında Son Gelişmeler Neler?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararla Discord’a erişimin engellendiğini duyurdu. Uraloğlu, “Burası gerçekten tamamen kapalı bir sistem. Siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz ya da bizim güvenlik birimlerimiz sorgulama yapamıyorlar maalesef. Ancak orayı kullananların bize şikayet etmesi sonucu biz olaya müdahil olabiliyoruz” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, sosyal medya kullanıcılarının dikkatini TikTok'a yönlendirdi.

TikTok Kapatılacak mı?

TikTok'un kapatılmasına dair resmi bir açıklama bulunmuyor. Mevcut durumda, uygulamanın kapatılmasıyla ilgili herhangi bir girişim veya karar alınmamış durumda. Bu nedenle TikTok kullanıcıları, platformun hizmetlerini kullanmaya devam edebilir. Ancak, bakanlık tarafından yapılacak yeni açıklamalar doğrultusunda, bu durum değişebilir.

9 Ekim İçin Beklenen Gelişmeler

9 Ekim’de TikTok için yeni bir kararın olup olmayacağına dair kesin bir bilgi mevcut değil. Ancak, sosyal medya platformları üzerindeki denetimlerin artması nedeniyle, kullanıcıların dikkatli olması ve güncel bilgileri takip etmesi önem arz ediyor. Sosyal medya dünyasında yaşanan bu tür gelişmeler, kullanıcıların platformları kullanım alışkanlıklarını etkileyebilir.