Magazin

SILA BEBEK DEFNEDİLDİ... Sıla bebek öldü mü, ne zaman öldü? Sıla bebek olayı ne, nasıl öldü?

Sıla bebeğin hayatını kaybetmesi, ülke genelinde derin bir üzüntü yarattı. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde yaklaşık bir ay boyunca tedavi gören 2 yaşındaki Sıla Y., hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Abone Ol

Sıla bebeğin hayatını kaybetmesi, ülke genelinde derin bir üzüntü yarattı. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde yaklaşık bir ay boyunca tedavi gören 2 yaşındaki Sıla Y., hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Cenazesi, Altınova Yeni Camii'nde kılınan namazın ardından Yeni Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Peki, Sıla bebek ne zaman öldü ve bu trajik olayın arka planı nedir?

Sıla Bebek Neden Hayatını Kaybetti?

Sıla Y.'nin ölüm nedeni, cinsel istismar ve şiddete maruz kalması olarak belirtiliyor. Malkara ilçesinde komşularının çocukları tarafından istismara uğradığı iddia edilen Sıla, yoğun bakımda entübe halde yaşam mücadelesi veriyordu. Ailesinin hastane önünde umutla beklediği süreçte, ilaçların etkisiz kalmasıyla bebeğin durumu ağırlaştı ve maalesef hayatını kaybetti.

Sıla Bebek Olayı Nedir?

Sıla bebeğin durumu, 8 Eylül 2024 tarihinde, annesi Bakiye Y. tarafından "uyanmadığı" belirtilerek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürülmesiyle gündeme geldi. Burada yapılan muayenede, Sıla'nın beyin kanaması geçirdiği ve cinsel istismar şüphesi bulunduğu tespit edildi. Hemen Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilen bebek, burada beyin ameliyatı geçirerek yoğun bakıma alındı.