Siyaset

Sevdagül Tunçer Neden Gözaltına Alındı? Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısının İfadesi Emniyette Alındıktan Sonra Neler Yaşandı?

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevdagül Tunçer, polis ekipleri tarafından evinden alınarak emniyete götürüldü.

Abone Ol

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevdagül Tunçer, polis ekipleri tarafından evinden alınarak emniyete götürüldü. Bu olay, Tunçer'in, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yaptığı şikayetler sonrasında gerçekleşti. Savcılığın talimatı ile ifadesi alınan Tunçer, daha sonra serbest bırakıldı.

Gözaltının Ardındaki Gerekçe Nedir?

Tunçer, Aralık 2023 tarihinde yaptığı bir paylaşımda, çocuk yurtlarında uygulanan şiddet ve il müdürlerinin usulsüzlüklerini gündeme getirmişti. Bu paylaşımında, özellikle kadın düşmanı tarikatçı yapılanmaları da eleştirmişti. Tunçer, bu iddialarının ardından Aile Bakanlığı'nın, hakkında soruşturma başlatmak yerine kendisi hakkında şikayette bulunduğunu ifade etti.

Tunçer, Yaşadığı Süreci Nasıl Değerlendirdi?

Serbest bırakıldıktan sonra sosyal medya platformu X'ten açıklama yapan Tunçer, yaşadığı durumu sert bir dille eleştirdi. “Bunların ortaya çıkarılmasında payı olabilir diye düşünerek ilgili il müdürlüklerindeki çalışanların görev yerlerini değiştirdi,” diyen Tunçer, Aile Bakanlığı'nın yanı sıra Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi birçok kurumda yaşanan yolsuzluklara da dikkat çekti.

Hangi Mesajları Verdi?

Tunçer, açıklamasında "Bizi korkutamayacaksınız! Susturamayacaksınız! Hukuk iktidarların fahişesi değildir!" ifadelerine yer vererek, karşılaştığı baskılara karşı direneceğini vurguladı. Bu durum, Zafer Partisi’nin ve Tunçer’in, iktidara yönelik eleştirilerini daha da güçlendireceği yönünde yorumlanıyor.