Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde 30 Mart 2024 tarihinde oy verme işlemi sırasında çıkan tartışma büyüyerek silahlı, taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. Kavga sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 12 kişi de yaralandı.

183

Müge Anlı’da olaylı gün, Şaban Ataş’ın cesedi bulundu, kimler öldürdü, cinayeti işleyen kim? Müge Anlı’da olaylı gün, Şaban Ataş’ın cesedi bulundu, kimler öldürdü, cinayeti işleyen kim?

Olay sabah saatlerinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Emin Çelik (44) isimli kişi, oy verme işlemi sırasında çıkan bir tartışmada silahla vurularak hayatını kaybetti. Kavgada 2'si ağır 12 kişi de yaralandı.

Sağlık Ekipleri ve Gazeteciler de Saldırıya Uğradı:

Kavga nedeniyle sağlık ekipleri olay yerine giremedi. Bölgeye takviye jandarma ekipleri sevk edildi. Takviye ekiplerin gelmesi ile olay yerine gitmeye çalışan sağlık ekipleri ile gazeteciler, tarafların taşlı ve silahlı saldırısına uğradı. Gazetecilerin bulunduğu otomobilin lastiğine de mermi isabet ederken, 2 ambulans hasar gördü. Görevliler ve gazeteciler güvenli alana geçerken, jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Olayın Sebebi Henüz Bilinmiyor:

Olayın sebebinin ne olduğu ve kavgaya kaç kişinin karıştığı henüz bilinmiyor. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Siyasi Tepkiler:

Olayla ilgili birçok siyasi parti ve yetkiliden kınama mesajları geldi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayın faillerinin yakalanması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.