Eğitim

POMEM başvuruları ne zaman, hangi tarihte? 2024-2025 /32. Dönem POMEM başvuru şartları nedir, Lisans / Ön Lisans polis alımı ne zaman, hangi tarihte?

Polis olmak isteyen adaylar için büyük önem taşıyan 32. Dönem POMEM başvuruları henüz başlamamıştır.

Abone Ol

Polis olmak isteyen adaylar için büyük önem taşıyan 32. Dönem POMEM başvuruları henüz başlamamıştır. Adaylar, başvuru tarihleri açıklandığında detaylı bilgilere ulaşmak için Polis Akademisi'nin resmi web sitesini ve ilgili duyuruları takip etmelidir. Başvuruların ne zaman başlayacağına dair güncel bilgiler, resmi açıklamalar ile duyurulacaktır.

POMEM Başvuruları Nasıl Yapılır?

POMEM başvuruları, belirlenen kılavuz doğrultusunda e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. Adayların, başvuru formunu doldurması ve başvuru sayfasının altında bulunan "Aday başvurusunu kaydet" butonuna tıklayarak işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Bu süreç, adayların başvurularını eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamaları açısından kritik bir öneme sahiptir.

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

32.Dönem POMEM başvuruları için belirli şartlar bulunmaktadır. Adayların öncelikle T.C. vatandaşı olmaları gerekmektedir. Ayrıca, lisans mezunu ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları şarttır. KPSS'den, Bakanlıkça belirlenen taban puanı veya üzerinde puan almış olmak da bir diğer şarttır.
Adayların, başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmaları, erkekler için 167 cm, kadınlar için ise 162 cm’den kısa olmamaları gerekmektedir. Bununla birlikte, silah taşıma veya silahlı görev yapma konusunda herhangi bir hukuki engelin bulunmaması, sağlık durumu açısından Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirtilen koşulları taşımaları da önemli kriterlerdendir.