Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları tarihi, başlama tarihi günü ne zaman?

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı. Dünyanın dört bir yanından sporcular ve izleyiciler, büyük etkinlik için hazırlıklarını sürdürüyor. 26 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak olan oyunlar, 11 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

Barcelona Şampiyonlar Ligi maçı TRT 1 şifresiz || Monaco - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Şampiyonlar Ligi Barcelona Şampiyonlar Ligi maçı TRT 1 şifresiz || Monaco - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Şampiyonlar Ligi

Hangi Spor Dalları ve Kaç Sporcu Katılacak?

Paris 2024, toplamda 32 spor dalında yaklaşık 10.500 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Olimpiyatlarda, sabit olimpik programda yer alan 28 spor dalının yanı sıra, break dans, dalga sörfü, kaykay ve spor tırmanış gibi yeni eklenen dallar da yer alacak. Bu yenilikler, oyunlara modern bir dokunuş katarak genç izleyici kitlesinin de ilgisini çekmeyi amaçlıyor. Toplamda 35 yarışma tesisinde düzenlenecek olan oyunlarda, 306 madalya mücadelesi verilecek.

Türkiye'yi Kimler Temsil Edecek?

Türkiye, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na 83 sporcu ile katılım sağlayacak. Ülkemizi temsil edecek sporcular arasında atıcılık, atletizm, badminton, bisiklet, boks, cimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, okçuluk, taekwondo ve yüzme gibi birçok farklı alanda yetenekli sporcular bulunuyor. Özellikle yelken branşında Lara Nalbantoğlu’nun son olarak kota almasıyla Türkiye’nin katılım listesi güncellenmiş ve resmi olarak duyurulmuştur.

Filenin Sultanları Hangi Grupta Mücadele Edecek?

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024'te C Grubu'nda yer alacak. "Filenin Sultanları" olarak tanınan takımımız, grup aşamasında İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Zorlu rakiplerle karşılaşacak olan takımımız, hazırlıklarını bu doğrultuda sürdürüyor.

Paris Neden Önemli Bir Olimpiyat Merkezi?

Paris, daha önce 1900 ve 1924 yıllarında Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmıştı. 2024 yılında ise üçüncü kez bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak. Fransa ayrıca, üç kez de Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yaptı: 1992'de Albertville, 1968'de Grenoble ve 1924'te Chamonix.

Editör: Murat Serdar Yıldız