Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde yer alan Çocuk Gelişimi (Fakülte) Bölümü, gençlerin geleceklerini şekillendirmek için tercih edebilecekleri önemli bir eğitim alanıdır. Peki, bu bölüm hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

OKÜ Taban Puanlar ve Başarı Sıralamaları

ÖSYM ve YÖK verilerine dayanarak derlediğimiz bilgilere göre, 2023 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Çocuk Gelişimi (Fakülte) Bölümüne yerleşenlerin taban puanı 317,71509 olarak belirlenmiştir. Bu taban puanın üzerinde olan adaylar, bu bölümde eğitim alma hakkına sahip olmuşlardır. Başarı sıralamasına göre ise yerleşen kişi sayısı 40 olup, başarı sıralaması 301.462 olarak kaydedilmiştir.

OKÜ Ücretsiz Eğitim Fırsatı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Çocuk Gelişimi (Fakülte) Bölümü, tercih eden öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı sunmaktadır. Bu da öğrencilerin maddi kaygılar olmadan eğitimlerini sürdürebilmelerine olanak tanımaktadır.

OKÜ Kontenjan ve Öğrenci Sayısı

Çocuk Gelişimi (Fakülte) Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer almaktadır. Üniversitenin kontenjanı 30+1+0+1+8 olup, 2023 yılında 40 kişi bu bölüme yerleştirilmiştir. Bu sayede, bölümün kontenjanı dolmuş ve tercih eden adaylar arasından 40 öğrenciye eğitim imkanı sunulmuştur.

Editör: Murat Serdar Yıldız