Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin sözde Fırat bölgesi sorumlusu İpek Demir'i Suriye'de yakalayarak Türkiye'ye getirdi. Operasyonun detayları ve Demir'in terör örgütüne katılımıyla ilgili bilgiler şöyle:

Operasyonun Detayları

MİT, PKK/KCK-PYD/YPG'nin sözde sorumlularından "Çavre Gever" kod adlı İpek Demir'i Suriye'nin Ayn El Arap kentinde yakalayarak Türkiye'ye getirdi. Operasyon, terör örgütüne yönelik başarılı bir darbe olarak değerlendiriliyor.

Marmaray, Başkentray, İZBAN 19-20 Mayıs ücretsiz mi, saat kaça kadar toplu taşıma olacak? Marmaray, Başkentray, İZBAN 19-20 Mayıs ücretsiz mi, saat kaça kadar toplu taşıma olacak?

İpek Demir'in Terör Örgütüne Katılımı ve Faaliyetleri

İpek Demir, terör örgütüne 2010 yılında Hakkari'de katıldı. Yaklaşık 7 yıl boyunca Zap, Hakurk, Avaşin, Sincar bölgelerinde sözde sorumlu seviyede faaliyet yürüttü. Örgüt içinde önemli bir konuma yükselen Demir, 2017 yılında örgüt tarafından Suriye'ye gönderildi.

Suriye'deki Faaliyetleri

Suriye'ye gönderildikten sonra örgütün sivil savunma güçleri yapılanmasında sözde Fırat bölgesi sorumlusu olarak faaliyet gösteren İpek Demir, terör örgütünün Suriye'deki faaliyetlerinde önemli bir rol oynadı.

Operasyonun Sonuçları ve Değerlendirme

MİT'in operasyonu sonucu yakalanan İpek Demir'in Türkiye'ye getirilmesi, terör örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelenin bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Türkiye, terör örgütlerinin her türlü faaliyetine karşı aktif bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir.