Kahramanmaraş'ta yaşayan 91 yaşındaki Mehmet amca, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenin sırlarını açıkladı. Onikişubat ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde ikamet eden ve 9 çocuk babası olan Mehmet Söyler, doğal gıdalarla beslenmenin önemini vurguladı. Mehmet amca, "Bu yaşıma kadar doğal gıdalarla beslendim. Evimden margarini hep uzak tuttum. Sabahları süt içtim, pekmez yedim" dedi.

1152

MARGARİNİ EVE SOKMAYIN DOĞAL GIDALAR TÜKETİN

Mehmet amca, uzun yıllar pehlivanlık yaparak sağlıklı ve güçlü kalmayı başardığını belirtti. "Ben 91 yaşındayım. Bu yaşıma kadar margarin yağı tüketmedim. Zeytinyağı tükettim, bulgur pilavı yedim. Kendimi çok güçlü hissediyorum, güçlü bir adamım.

(2)-19

Uzun süre pehlivanlık yaptım ve askerlik döneminde de kimse benim sırtımı yere getiremedi. Sütlü kaymak, bulgur pilavı ve halis mercimek çorbasıyla beslendim. Evime margarin yağını kesinlikle girdirmedim" diye konuştu.

M O00M C Ka5 I Ir M B G Rzn Qmw16Ib P6U Izj Z

PEKMEZ VE TEREYAĞ VAZGEÇİLMEZ GIDALARDIR

Mehmet Söyler, sağlıklı yaşamın sırlarını paylaşırken, özellikle sabahları süt içmenin önemine dikkat çekti. "Sabahları mutlaka süt içsinler. Yemek yemeden önce süt içmek çok önemli. Daha sonra pekmez ve tereyağı karıştırıp yedikten sonra günlük işime bakarım.

SAĞLIK BAKANLIĞI DEVLET HİZMETLERİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ  KURA SONUÇLARI: Sağlık Bakanlığı 118. Dönem Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü mazeret kura çekimi / atama sonucu isim listesi SAĞLIK BAKANLIĞI DEVLET HİZMETLERİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURA SONUÇLARI: Sağlık Bakanlığı 118. Dönem Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü mazeret kura çekimi / atama sonucu isim listesi

Antioxidants

Sağlıksız yağları tüketmesinler. Topraklarına kendi elleriyle ekim yapsınlar. Evlerinin önüne iki kök zeytin diksinler. Bu zeytinler kendi evlerini besler, yağını verir, zeytinini verir, turşuluğunu verir. Sağlıksız margarin yağlarını tüketmesinler. Annemin tek evladıyım ve bu zamana kadar yediğim içtiğim süt, kaymak ve davarların yağı oldu, başka bir şey değil" dedi.

52Eabb28D36Dd4A8D7Cb967329102347

Mehmet amca, doğal beslenmenin ve düzenli fiziksel aktivitenin uzun yaşamın anahtarı olduğuna inanıyor. Sağlıklı ve uzun bir yaşam için verdiği tavsiyeler, hem genç nesillere hem de ileri yaşlardaki bireylere ilham kaynağı oluyor.

Png Clipart Nutrient Agriculture

Onun doğal yaşam tarzı ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları, herkesin hayatına adapte edebileceği basit ama etkili yöntemler sunuyor. Mehmet amcanın bu değerli tavsiyeleri, doğal ve sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler için önemli bir rehber niteliğinde.

Screenshot 2024 07 09T104809 Dxm

Editör: Ali Çakar