Eğitim

MEB'den liselerde devrim niteliğinde bir adım: MEBİ platformu ile bilgilendirme üniversiteye hazırlık sürecine nasıl katkı sağlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık süreçlerini daha etkin hale getirecek yeni bir bireysel öğrenme platformu olan MEBİ’yi hayata geçiriyor.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık süreçlerini daha etkin hale getirecek yeni bir bireysel öğrenme platformu olan MEBİ’yi hayata geçiriyor. Bu platform, öğrencilerin öğrenme süreçlerini kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirmelerine olanak tanırken, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde geliştirilen yeni müfredat ile desteklenecek.

MEBİ'nin Özellikleri Nelerdir?

MEBİ, öğrencilere dijitalleşme ve yapay zeka teknolojileri ile zenginleştirilmiş bir eğitim deneyimi sunmayı hedefliyor. Platformda, 1036 ders anlatım videosu, 17 bin 97 dakikadan oluşan videolu içerik, 1036 konu özeti ve 61 bin 361 soru yer alacak. Bu içerikler, öğrencilerin derslerini pekiştirmelerini ve konu tekrarlarını istedikleri zaman yapabilmelerini sağlayacak.

Yapay Zeka Öğrenciyi Nasıl Destekleyecek?

MEBİ’nin en dikkat çekici özelliklerinden biri, yapay zeka teknolojilerinin entegrasyonu. Platform, öğrencilerin öğrenme izlerini takip ederek onlara kişiselleştirilmiş çalışma planları sunacak ve geri bildirimlerde bulunarak öğrenme süreçlerini geliştirecek. Ayrıca, tüm soruların videolu çözümlerine erişim imkanı sunulacak, bu sayede öğrenciler verimli bir çalışma süreci geçirebilecek.

MEBİ'nin Modülleri Nelerdir?

MEBİ, "YKS Hazırlık", "Okul Dersleri", "Deneme/Yazılıya Hazırlanıyorum", "Çalışma Planı", "Raporlama" ve "Rehberlik" olmak üzere toplam altı modülden oluşacak. Bu modüller aracılığıyla öğrenciler, YKS'ye yönelik deneme sınavlarına katılabilecek, ders içeriklerine ulaşabilecek ve kişisel gelişim raporları alabilecekler.

KANKA Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bakanlık, öğrencilerin platformda ihtiyaç duydukları bilgilere kolayca erişebilmeleri için KANKA adlı yapay zeka destekli sanal asistan hizmetini de MEBİ’ye ekledi. Öğrenciler, KANKA’ya sorarak istedikleri içeriklere hızla ulaşabilecekler. Ayrıca, MEBİ'nin mobil uygulaması sayesinde öğrenciler, öğrenme deneyimlerini her yerden sürdürebilecekler.

Eşit Eğitim İmkanları Sunulacak mı?

MEBİ, eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyor. Ortaöğretim kademesindeki tüm öğrencilere bulundukları yer ve koşullardan bağımsız olarak eşit eğitim imkanları sunulması hedefleniyor. Bu bağlamda, MEBİ’nin erişime açılmasıyla öğrencilerin öğrenme süreçlerine aktif katılımları teşvik edilecek.