Eğitim

KPSS ÖNLİSANS & ORTAÖĞRETİM TERCİHLERİ 2024 || KPSS ortaöğretim önlisans tercih kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman yayımlanır? KPSS tercih nasıl yapılır?

2024 yılı KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları, ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından adaylar tercih sürecine odaklandı.

Abone Ol

2024 yılı KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları, ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından adaylar tercih sürecine odaklandı. KPSS önlisans sınavının sonuçları 20 Eylül'de, ortaöğretim sınav sonuçları ise 4 Ekim'de erişime açıldı. Sınavlara katılan adaylar, tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağını ve kılavuzun yayımlanıp yayımlanmadığını merak ediyor.

KPSS Tercih Kılavuzu Yayımlandı mı?

Henüz KPSS ortaöğretim ve önlisans tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanmamıştır. Adaylar, kılavuzun yayımlanmasını beklemekte ve tarihler netleştiğinde güncel bilgileri takip etmektedir. ÖSYM, tercih tarihleri ile ilgili açıklama yaptığında, bu bilgilerin duyurulacağı kaynaklar arasında yer alacaktır.

KPSS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

KPSS ortaöğretim ve önlisans mezunları, tercih işlemlerini kılavuz yayımlandıktan sonra gerçekleştirebilecekler. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılacaktır. Adayların, tercih sürecini kaçırmamaları için düzenli olarak ÖSYM’nin resmi açıklamalarını takip etmeleri önem taşımaktadır.