Bu akşam seyirci ile buluşacak olan Kapıcılar Kralı filmi, İstanbul'un bir apartman dairesinde kapıcılık yapan Seyit'in komik ve düşündüren hikayesini anlatıyor. Peki, oyuncuları kimler ve film nerede çekildi? İşte detaylar haberimizde...

KAPICILAR KRALI KONUSU NE

1976 yapımı Kapıcılar Kralı filminde, İstanbul'un bir apartman dairesinde geçen olaylar mizahi bir şekilde ele alınıyor. Kapıcı Seyit, farklı karakterlere sahip ve çeşitli zorluklarla karşılaşan daire sakinlerini yönetmektedir. Aynı zamanda ailesiyle birlikte mahalledeki üç apartmanı idare eder. Ancak, kılıbık yönetici yerine sert ve acımasız bir albay gelince, Seyit ve ailesi için zorlu günler başlar. Albayın askeri disiplini, Seyit'i ve ailesini zorlar. Ancak, Seyit'in kurnazlığı ve işini kitaba uydurma yeteneği sayesinde ayakta kalır ve büyük şehirde yaşamanın ve sistemin nimetlerinden faydalanmanın peşine düşer.

KAPICILAR KRALI OYUNCU KADROSU 

Kemal Sunal, Bilge Zobu, Sevda Ferdağ, Şevket Altuğ, Sevil Üstekin, Can Kolukısa, Güner Sümer, Feridun Çölgeçen, Özcan Özgür, Mine Zeren, Yüksel Gözen, Ekrem Dümer, Hikmet Gül, Güler Ökten, Fatoş Tez, Gülten Ceylan, Mete Sezer, Demircan Türkdoğan, Diler Saraç, Serpil Baykul, Itır Gürdemirel, Nisan Akman, Eren Ertekin, Yaman Yaşınel, Aziz Kıskanç, İbrahim Sabuncu, İlyas Salman, Rauf Öztürk, Necip Sarıcıoğlu, Taci Erşan gibi birçok oyuncu yer alıyor.

Şişli'de Kepçe Operatöründen Tufan Gökpınar'a Şok Eden Sürpriz Şişli'de Kepçe Operatöründen Tufan Gökpınar'a Şok Eden Sürpriz

KAPICILAR KRALI FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Kapıcılar Kralı filmi, yönetmen Zeki Ökten'in öğrencilik yıllarında konakladığı Cihangir Güneşli Sokak'ta, sokağın Alman Hastanesi yönü girişindeki ikinci apartman olan Selahattin Zeren Apartmanı'nda çekildi. Filmin koşu sahneleri ise Bakraç Sokak ve Oba Sokak'ta çekilmiştir.