Genel

İUP (İş Gücü Uyum Programı) İŞKUR başvurusu: İUP başvuru şartları neler? İş Gücü Uyum Programı ücreti ne kadar? Engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler...

İŞKUR ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliğiyle hayata geçirilen İş Gücü Uyum Programı (İUP), ülke genelinde iş gücünün artırılması amacıyla başlatıldı.

Abone Ol

İŞKUR ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliğiyle hayata geçirilen İş Gücü Uyum Programı (İUP), ülke genelinde iş gücünün artırılması amacıyla başlatıldı. 81 ilde 120 bin kişinin temin edilmesi hedeflenen program, özellikle engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalan vatandaşların iş gücüne katılımını destekleyecek. Peki, İUP başvurusu nasıl yapılır ve şartlar nelerdir? İşte detaylar:

İUP Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

İş Gücü Uyum Programı başvuruları, 8 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvurular, İŞKUR’un e-şube sistemi, Alo170, çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri ile İŞKUR hizmet merkezlerinden yapılabilir. Program, yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay sürecek şekilde planlanmıştır. Eğitimlerin ilk dört haftası yoğunlaştırılmış olarak haftada 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olarak uygulanacaktır.

İUP Ücreti Ne Kadar?

İUP programına katılan bireylere, 2024 yılı için belirlenen cep harçlığı olarak günlük 566,73 TL ödeme yapılacaktır. Bu ödeme, katılımcıların program süresince aldıkları eğitim ve yapılan çalışmalara yönelik olarak sağlanmaktadır.

İUP Başvuru Şartları Nelerdir?

İUP programına başvuruda bulunacak kişilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
İŞKUR’a kayıtlı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,
Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı kuruluşlarının çalışanı olmamak,
Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede sigortalı olarak bildirilmemiş olmak,
Başvuru tarihi itibarıyla sigortalı olarak bildirilmemiş olmak,
Hane gelir şartını sağlamak,
Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak.