Magazin

Hakem Elif Karaarslan, TFF'ye Yüklendi: 'Sosyal Medyada Yalanlar Söylüyorlar, 200 TL İçin Hakemlik Yapıyoruz!'

TFF, sosyal medyada yayımlanan cinsel içerikli bir videonun ardından 24 yaşındaki hakem Elif Karaarslan ve 61 yaşındaki gözlemci Orhan Erdemir'in lisanslarını iptal etti.

Abone Ol

TFF, sosyal medyada yayımlanan cinsel içerikli bir videonun ardından 24 yaşındaki hakem Elif Karaarslan ve 61 yaşındaki gözlemci Orhan Erdemir'in lisanslarını iptal etti. Bu durum, Elif Karaarslan'ın kariyerine yönelik büyük bir darbe niteliği taşırken, Erdemir ise 19 yıllık hakemlik ve gözlemcilik kariyerinin sona erdiğini belirtti. Olayın ardından yaşadığı manevi zararın tarifsiz olduğunu ifade etti.

Elif Karaarslan'ın Takipçi Sayısı Gerçekten Artmış Mı?

Sosyal medyada, Elif Karaarslan’ın takipçi sayısının arttığına dair haberler gündeme geldi. Ancak Karaarslan, bu iddiaları yalanlayarak takipçi sayısının 120 bin olduğunu belirtti. "Beni yalan haberlerle gündemde tutarsanız da olur" şeklinde bir açıklama yaptı.

Hakem Ücretleri Neden Düşük?

Karaarslan, hakemlik ücretlerinin son derece düşük olduğunu vurguladı. Maç başına yalnızca 200 TL almanın, hakemlik mesleğini sürdürebilir kılmadığını dile getirdi. “Bu ücretle evinize yarım kilo peynir alırsınız” diyen Karaarslan, hakemlik kariyerinin büyük bir hüsran yaşadığı bir dönemde bulunduğunu ifade etti. Özellikle kadın hakemlerin, FIFA hakemi olsalar dahi, üst düzey maçlara atanmaması ve buna bağlı olarak TFF'ye bağlı pek çok hakemin lisanslarını yenilemediğini aktardı.

Hakem Bulamama Krizi Yaşanacak Mı?

Karaarslan, amatör ligde maç yönetecek hakem bulmanın zorlaşacağına dikkat çekti. Tecrübesiz yeni hakemlerin atanmalarının sıkça yaşanacağına dair uyarılarda bulundu. “Ben içerde nelerin döndüğünü çok iyi bilen biriyim” diyen Karaarslan, hakemlikte yaşanan sorunların altını çizerek, mevcut durumun kötüye gideceğini belirtti.

Hakemliğe Neden Saygı Gösterilmiyor?

Elif Karaarslan, sosyal medyada ve hakemlik camiasında maruz kaldığı haksızlıkları eleştirerek, genç hakemlerin hayatlarıyla oynanmaması gerektiğini vurguladı. "Konuşsam neler olur ama gerek yok" diyerek, süregeldiğini söylediği sorunlara dikkat çekti. Hakemlik mesleğine olan saygının azaldığını belirterek, sosyal medyada güç gösterisi yapan kişilerin, genç hakemlerle oynama cüreti göstermemeleri gerektiğini ifade etti.