Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanacağı iddiaları gündemi meşgul ediyor. Peki, bu iddia ne kadar doğru? İşte detaylar:

HAFİZE GAYE ERKAN'IN BDDK BAŞKANI OLACAK MI?

Sene başında Merkez Bankası başkanlığı görevinden istifa eden Hafize Gaye Erkan'ın, BDDK Başkanı olarak atanacağı iddiaları ortaya atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu atama konusunda ikna ettiği ve Haziran ayında bu atamanın gerçekleşeceği belirtiliyor.

Mahsa Amini olayı nedir, neden öldü, kimler ne için öldürdü? Mahsa Amini olayı nedir, neden öldü, kimler ne için öldürdü?

BDDK BAŞKANI KİMDİR?

BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğmuştur. İş hayatına bankacılık sektöründe adım atan Kavcıoğlu, çeşitli görevlerde bulunmuş ve önemli projelere imza atmıştır. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Kavcıoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanacağına dair iddiaların ne kadar doğru olduğu şu anda net değildir. Ancak bu tür atamalar genellikle yetkili merciler tarafından yapıldığı için, resmi açıklamaların takip edilmesi daha doğru olacaktır.