Genel

Fetullah Gülen’in yeni adresi nasıl ifşa edildi? FETÖ içindeki hangi isimler bu olayda dikkat çekiyor?

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, 1999 yılından bu yana yaşadığı Pensilvanya'nın Saylorsburg kasabasındaki konuttan ayrıldığı ve yeni adresinin ifşa edildiği bildirildi.

Abone Ol

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, 1999 yılından bu yana yaşadığı Pensilvanya'nın Saylorsburg kasabasındaki konuttan ayrıldığı ve yeni adresinin ifşa edildiği bildirildi. Bu bilgi, eski örgüt üyeleri tarafından 2021 yılında kurulan ‘f-watch.net’ internet sitesinde paylaşıldı. Site, FETÖ’nün faaliyetlerini ifşa etmeyi ve örgütün tehlikeli doğasını ortaya koymayı amaçlıyor.

Gülen’in Yeni Adresi Nerede?

‘F-watch.net’ sitesinde yayımlanan bilgilere göre, Gülen’in yeni ikametgahı “260 Kennel Rd.” adresinde bulunuyor. Nisan 2024'te ciddi sağlık sorunları yaşayan Gülen’in, önceki adresi olan 'Chestnut Retreat Center'dan zorla götürüldüğü iddia ediliyor. Gülen'in kardeşi Mesih Gülen, bu hareketin onaylarının alınmadan yapıldığını belirtmiş, olayın şaşkınlık yarattığını ifade etmiştir.

Adres Değişikliği Hangi Amaçla Gerçekleşti?

Gülen’in yeni konutunun, örgütün finansal kaynaklarına erişim sağlama amacıyla düzenlendiği öne sürülüyor. Bu adres değişikliğinde Cevdet Türkyolu ve 15 Temmuz darbe girişiminin başaktörlerinden biri olan Mustafa Özcan’ın rol aldığı iddia ediliyor. Türkyolu, Gülen’in kişisel bakımından sorumlu olan isimlerden biri olarak tanımlanıyor.

Yeni İkametin Değeri Nedir?

Fetullah Gülen’in yeni konutu, 1 milyon dolar değerinde olduğu ifade ediliyor. Bu evin, Cevdet Türkyolu ve çocuklarının sahibi olduğu Meserret LLC şirketi tarafından satın alındığı belirtildi. Türkyolu'nun, örgütten hiçbir zaman para almadığını ifade etmesi, ancak ABD’deki FETÖ’nün şeffaf olmayan mali yapısı aracılığıyla büyük mülkler edinmesi dikkat çekti.