Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle İstanbul'da ekmek fiyatlarında zam olabileceğini belirtti. İşte detaylar...

EKMEĞE ZAM GELİYOR MU?

Cihan Kolivar, ekmeğin fiyatının 12.5 liradan başlayarak 15 liraya kadar çıkabileceğini açıkladı. İstanbul'un farklı semtlerindeki fırınlar için istenen kira fiyatlarının yüksekliğine dikkat çeken Kolivar, bu durumun maliyetleri artırdığını ve ekmeğin aynı fiyata satılmasının zor olduğunu vurguladı.

Nebi Miş kimdir, aslen nereli, mesleği ne, hayatı, biyografisi Nebi Miş kimdir, aslen nereli, mesleği ne, hayatı, biyografisi

ZAM NE ZAMAN GELECEK VE NE KADAR OLACAK?

Kolivar, maliyet artışlarının üreticileri zorladığını belirterek, bu ayın 15'inden sonra İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatının 60 liraya çıkabileceğini söyledi. Ekmeğin fiyatının ise semtlere göre değişebileceğini ve 12.5 liradan başlayarak 15 liraya kadar çıkabileceğini ifade etti.

Ekmek fiyatlarındaki olası artışın, üreticilerin maliyetlerindeki artışlar nedeniyle kaçınılmaz olduğu ve bu durumun İstanbul'da özellikle kira fiyatları yüksek olan semtlerde daha belirgin olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Ekmek fiyatlarındaki bu artış, tüketicileri ekonomik olarak etkileyebilir ve gıda fiyatlarındaki genel artış eğilimine katkıda bulunabilir.