Nez Demir’in Dilan Polat’a hakaret içerikli mesaj attığı iddiasıyla başlayan dava, Dilan Polat’ın şikayetinden vazgeçmesiyle sonuçlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda iddianame düzenlendi ve Nez Demir hakkında 3 aydan 2 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi. Ancak duruşma sırasında Dilan Polat’ın şikayetinden vazgeçmek istediğini belirtmesi üzerine mahkeme, davanın düşmesine karar verdi.

Duruşma boyunca duygusal anlar yaşandı. Nez Demir ve Dilan Polat, duruşma süresince ağladılar. Nez Demir savunmasında, mesaj attığını ancak tehdit unsuru olmadığını belirtti ve "Her zaman aramızdaki kavgalar" dedi. Dilan Polat ise şikayetinden vazgeçmek istediğini açıkladı ve kararın hür iradesiyle verildiğini vurguladı.

Gonca Vuslateri anne mi oldu, bebeğinin ismi ne, adını ne koydu? Gonca Vuslateri anne mi oldu, bebeğinin ismi ne, adını ne koydu?

Duruşma sonunda mahkeme, Dilan Polat’ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın düşmesine karar verdi. Bu kararla birlikte Nez Demir hakkındaki hapis cezası istemi de ortadan kalkmış oldu. Yaklaşık 15 dakika süren duruşma, duygusal anlarla sona erdi. Nez Demir ve Dilan Polat, yaşadıkları sürecin etkisiyle duygusal anlar yaşarken, mahkeme kararının ardından rahat bir nefes aldılar.