Genel

Devlet Bahçeli'ye Destek veren Kürşat Yılmaz Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında?

Suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Kürşad Yılmaz, sosyal medya üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek açıklaması yaptı.

Abone Ol

Kürşad Yılmaz’dan Bahçeli’ye Destek: “Gerekirse Can Alıp Can Vereceğiz”

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Kürşad Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye destek mesajı yayınladı. Sosyal medya hesabından Bahçeli’nin her zaman yanında olduğunu belirten Yılmaz, destek açıklamasında Bahçeli'nin çizdiği milliyetçi çizgiye vurgu yaptı.

Kürşad Yılmaz Bahçeli'ye neden destek verdi?

Geçmişte birçok suçtan yargılanmış olan Kürşad Yılmaz, Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Meclis’te örgütün feshedildiğini açıklaması teklifine yönelik destek açıklamasında, MHP liderinin milliyetçi duruşunu övdü. Bahçeli’yi “Türkiye’nin birlik ve huzuru için mücadele eden lider” olarak nitelendiren Yılmaz, “Topraklarımıza göz dikenler, Bahçeli’nin kaldırdığı yumruğun kime ineceğini iyi anlamalıdır. Bir gün, bir an bile onu yalnız bırakmayacak, gerekirse can alıp can vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamaları Kürşad Yılmaz’ı nasıl etkiledi?

Bahçeli’nin son açıklamalarının Türkiye için kritik bir dönemeç olduğunu savunan Yılmaz, MHP liderinin Türkiye’nin birliği ve huzuru için riskli kararlardan çekinmediğini ifade etti. Yılmaz, FETÖ ve PKK gibi dış güçler tarafından desteklenen yapılara karşı Bahçeli’nin aldığı tavrın Türkiye’nin çıkarlarını savunduğunu belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminden bahseden Yılmaz, “ABD güdümlü FETÖ’ye nasıl dur denildiyse, PKK da bu topraklardan kazınacaktır” dedi.

Kürşad Yılmaz'ın MHP’ye ve Devlet Bahçeli’ye bakışı nasıl?

MHP liderine duyduğu bağlılığı vurgulayan Yılmaz, Bahçeli’yi “Türkmen Beyimiz” olarak nitelendirdi ve Bahçeli’nin her ülkücü için “kırmızı çizgi” olduğunu belirtti. Milliyetçi hassasiyetlere vurgu yaparak “Saygıdeğer Türkmen Beyimiz rastgele cümle kurmaz” diyen Yılmaz, Bahçeli’nin her kelimesinin ülke ve millet sevgisinden süzüldüğünü ifade etti.

Kürşad Yılmaz kimdir Aslen Nereli Kaç Yaşında?

1960 yılında Giresun’da doğan Yakup Kürşad Yılmaz, Ülkücü Gençler Derneğinde yöneticilik yapmış ve organize suç örgütü liderliği, tehdit, kasten yaralama gibi birçok suçtan hüküm giymiştir. 12 Eylül döneminde cezaevine giren Yılmaz, yıllar boyunca cezaevinden firar etmiş ve Bulgaristan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edilmiştir. 2005 yılında ise Endüstri Holding’in yağmalanması suçundan tutuklanmıştır.