Mersinli Barbaros Yeşilgün, uzun yıllar bankacılık sektöründe yönetici olarak çalıştıktan sonra hobi olarak başladığı arıcılığı meslek haline getirerek doğal yaşamın tadını çıkarıyor. İki çocuk babası olan Yeşilgün, bankacılık kariyerini geride bırakarak arıcılıkla uğraşmaya başlamasıyla hayatında büyük bir değişim yaşadı.

Arıcılığa Başlangıç

Bankada yönetici pozisyonunda çalışırken hafta sonları hobi olarak arıcılık yapmaya başlayan Yeşilgün, doğal yaşamın verdiği huzur ve sağlık avantajlarıyla bu işe daha fazla zaman ayırmaya karar verdi. Mezitli ilçesine bağlı Kuyuluk mevkiinde arıcılık yapan Yeşilgün, şu anda 250 kovanla Toros Dağları’nda bal üretimi yapmaktadır.

Doğal Bal Üretme Amacı

Yeşilgün'ün arıcılığa başlama sebebi ise çocuklarına doğal bal üretme isteğiydi. "Bu kararı vermemde en büyük faktör öncelikle çocuklarıma doğal bal üretmekti" diyen Yeşilgün, başlangıçta 3-5 kovanla başladığı serüvenini kademeli olarak 40-50 kovan derken 250 kovana kadar yükseltmiştir.

Maddi ve Manevi Kazançlar

Bankacılık hayatında ciddi bir maaş alan Yeşilgün, arıcılıkla ilgilenmeye başladığında maaş anlamında ilk etapta panik yaşadığını ancak arıların kendisini hiçbir şekilde eli boş göndermediğini belirtiyor. "İşletmemizi de büyüttük, gelirimiz de bizlere yeter oldu" diyen Yeşilgün, arıcılığın bazı yıllar verimli, bazı yıllar ise daha az verimli bir sektör olduğunu ancak doğal hayatta yaşamanın sağladığı mutluluğun ve huzurun, maddi kazançtan daha değerli olduğunu vurguluyor.

Tavsiyeler

Bankacılık kariyerinden arıcılığa geçmek isteyenlere tavsiyelerde bulunan Yeşilgün, önce konuya ilişkin bilgi ve deneyim edinmeleri gerektiğini belirtiyor. Hafta sonları bu tarz aktivitelerde bulunarak kişisel kabiliyetlerini geliştirmelerini tavsiye eden Yeşilgün, "Kesinlikle korkmamalarını tavsiye ediyorum. İşlerine dört elle sarılsınlar ve görecekler ki çok mutlu ve çok iyi kazançlar elde edecekler" diyor.

20 bin öğretmen ataması (2024) başvurusu ne zaman? Öğretmen atama tarihi netleşti! 20 bin öğretmen ataması (2024) başvurusu ne zaman? Öğretmen atama tarihi netleşti!