Siyaset

Bahçeli’den Net Mesaj: "Türkiye Cumhuriyeti’nde Kürt Sorunu Yok, Bölücü Terör Sorunu Var, O da Kazınacaktır!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Kürt sorunu bulunmadığını vurguladı.

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Kürt sorunu bulunmadığını vurguladı. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik veya mezhebi bir ağırlığı ve açmazı da yoktur" dedi.

Bahçeli'nin Açıklamaları Neler İçeriyor?

Bahçeli, Türkiye’nin bağımsızlığını kazanmasının müstevli güçlerin tahakkümleriyle sarsılamayacağını ifade etti. Türkiye'nin, milli birlik ve dayanışma içerisinde yeni bir yüzyıla girdiğini belirten Bahçeli, "Bölücü terör sorunu"na dikkat çekerek, bu ihanetin kökünün kazınacağını dile getirdi.

Açıklamasında, "Evvelemirde Allah'ın inayetine, hemen ardından milletimizin azim ve kararlılığına istinat eden Milli Mücadele kahramanları, zaferlerin düğümünü çözerken Cumhuriyet'in faziletini duru vicdanlarında cem etmiştir" ifadelerine yer verdi. Bahçeli, Türk milletinin geçmişten gelen tarihi sorumluluğuna vurgu yaparak, "Tarihin hiçbir etabında, dış düşmanlardan merhamet dilenmeyen Türk milleti, içimizdeki işbirlikçilere de teslim olmayacaktır" dedi.

Hedef Nedir?

Bahçeli, Türkiye'nin ulusal bütünlüğüne ve milli değerlerine sahip çıkılması gerektiğini savundu. "Güney Kürdistan tanımıyla kuzeyini tescilleme arayışlarına girmeyenlerin, ısrarla ayrıştırıcı ve bölücü üsluba sarılmaları hezeyan" olarak nitelendirildi. Bahçeli, bu tür yaklaşımların, milli birliğe zarar vereceğini belirtti.