Spor

Atakan Karazor kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Atakan Karazor hangi takımlarda oynadı?

Atakan Karazor, 27 yaşında bir futbolcu olup, Almanya'nın Essen kentinde dünyaya gelmiştir. Futbol kariyerine SW Essen alt yapısında başlamış, burada U17 takımıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.

Abone Ol

Atakan Karazor, 27 yaşında bir futbolcu olup, Almanya'nın Essen kentinde dünyaya gelmiştir. Futbol kariyerine SW Essen alt yapısında başlamış, burada U17 takımıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Sonrasında Bochum U17 ve U19 takımlarında da forma giymiştir. Gelişimini Dortmund II takımında sürdüren Karazor, burada iki sezon geçirdikten sonra Holstein Kiel'e transfer olmuştur.

Atakan Karazor’un kariyeri nasıl şekillendi?

2019 yazında Stuttgart'a transfer olan Atakan Karazor, burada ön libero ve orta saha pozisyonlarında görev alarak önemli bir oyuncu haline gelmiştir. Stuttgart formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken Karazor, 1.91 boyuyla fiziki üstünlüğünü sahada iyi bir şekilde kullanmaktadır. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 12 milyon euro olarak belirlenmiştir.

Atakan Karazor, milli takıma nasıl seçildi?

Atakan Karazor, son dönemde A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi kadrosuna davet edilmiştir. Özellikle Karadağ ve İzlanda ile oynanacak maçlar öncesinde, milli takım teknik heyetinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Almanya'da doğmuş olmasına rağmen Türk futboluna katkıda bulunma hedefiyle, milli formayı giymek için önemli bir fırsat yakalamıştır.