Eğitim

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) SINAV TARİHLERİ 2024: Açık lise sınavları ne zaman yapılacak? Sınav tarihleri belli oldu mu?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri için 2024 yılı sınav takvimi merakla beklenmektedir.

Abone Ol

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri için 2024 yılı sınav takvimi merakla beklenmektedir. Binlerce öğrenci, eğitimlerine açık lise üzerinden devam ederken, sınav tarihlerini öğrenmek ve hazırlıklarını buna göre planlamak istiyor. 2024 yılı AÖL sınavları hakkında bilgiler netleşmeye başlamıştır. Peki, AÖL sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL Sınavları Hangi Tarihlerde Gerçekleşecek?

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Yazılı Sınavları, Açık Öğretim Kurumları tarafından düzenlenecek ve üç oturumdan oluşacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılan takvime göre, sınav tarihleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

  • 1. Oturum: 21 Aralık 2024 Cumartesi günü, Türkiye saati ile 10.00’da,
  • 2. Oturum: 21 Aralık 2024 Cumartesi günü, Türkiye saati ile 14.00’te,
  • 3. Oturum: 22 Aralık 2024 Pazar günü, Türkiye saati ile 10.00’da.

Bu tarihler, öğrencilerin sınav programlarını yapabilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır.

AÖL Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Açık lise öğrencileri, 1. dönem sınavlarına katılabilmek için belirli bir sınav ücreti ödemelidir. Sınav ücreti 300 TL olarak belirlenmiştir ve bu ücret, MEB’in ödeme portalı üzerinden tüm bankaların kredi kartları ile ödenebilmektedir. Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası'nın ATM, mobil bankacılık veya internet bankacılığı kullanılarak da ödeme yapılabilir.

Sınav giriş belgeleri, 16 Aralık 2024 tarihinde AÖL resmi web sitesi üzerinden ilan edilecektir. Öğrencilerin, sınav gününde bu belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmekte