Ankara’nın Altındağ ilçesinde, belediyeye ait barınağın yakınındaki bir çukurda 11 köpek ölüsü bulundu. Sosyal medyada yayımlanan bu görüntüler, hayvanseverlerin tepkisini çekti. Tepkiler üzerine yapılan ilk açıklamada, söz konusu alanın hayvan mezarlığı olduğu belirtildi. Altındağ Belediyesi, bu alanın doğal ölümler ya da trafik kazaları sonucu ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir yer olduğunu ifade etti. Mezarlığın, ayrıca küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alan olduğu kaydedildi.

Belediyeden Gelen Açıklamalar

Altındağ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, sosyal medyada yayımlanan ‘katliam’ iddialarının asılsız olduğu vurgulandı. Belediye yetkilileri, ölen hayvanların sağlık ve hijyen kurallarına uygun şekilde gömüldüğünü ve bu işlemlerin yasal çerçevede yapıldığını belirtti. Açıklamada, mezarlığın 5 bin metrekarelik bir alana yayıldığı ve burada haftalık olarak 20-25 arasında ölü hayvanın gömüldüğü ifade edildi.

Soruşturma Başlatıldı

Olayla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifade veren Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Ç., ölü hayvanların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde toplandığını belirtti. Ç., olay yerinde sadece köpek değil, kedi ve küçükbaş hayvan ölülerinin de bulunduğunu söyledi. Ayrıca, ölü hayvanların alındığına dair fotoğrafların mevcut olduğu ve delil olarak dosyaya sunulacağı ifade edildi.

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu? MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu?

Hayvanseverlerin Tepkileri ve Güvenlik Önlemleri

Hayvanseverler, ölen köpeklerin öldürülmüş olabileceği endişesiyle bölgeye toplanarak duruma tepki gösterdi. Jandarma ekipleri, bu protestoları takip ederek güvenlik önlemleri aldı. Veteriner hekim Elif Türker, olay yerinde yaptıkları incelemelerde köpeklerin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Editör: Havva Andırır