Politika

AK Parti ve MHP’de Belediye Meclis Üyeleri Belirleniyor

Yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti ve MHP'nin belediye meclis üyelerini belirleme çalışmaları hız kazandı. İki parti, seçim stratejilerini birlikte yürüterek meclis üyelerini belirlemek için mesaiye başladı.

Abone Ol

AK Parti, belediye başkan adaylarını açıkladıktan sonra şimdi de belediye meclis üyelerini belirleme sürecine girdi. Bu süreçte AK Parti ve MHP iş birliği yaparak meclis üyelerini belirleyecekler. İki parti, daha önce iş birliği yapılan yerlerde oy oranlarına göre dağılım yapacak ve yeni yerlerde ise oy hesaplaması yapacak.

Belediye meclis üyeleri için belirlenen kriterler arasında en dikkat çekici olanı ise "1 kadın, 1 genç" kriteri. Her 4 üyeden birinin kadın ve birinin gençlerden oluşması hedefleniyor. Ayrıca, hukukçu, mühendis, mimar gibi farklı meslek gruplarından adaylar bulunmasına özen gösterilecek. Parti içinde uzun süre görev alanlara öncelik verilmesi planlanıyor.

AK Parti'nin ilçelerde oluşturduğu heyetler, belediye meclisi aday adaylarını il yürütme kurullarına bildirecek ve taslak listeler genel merkeze iletilerek değerlendirilecek. Sürecin 16 Şubat Cuma günü tamamlanması planlanıyor ve listelerin 19 Şubat'ta seçim kurullarına teslim edilmesi bekleniyor.

Bu süreçte, AK Parti ve MHP'nin iş birliği yaparak belirleyeceği belediye meclis üyelerinin, yerel seçimlerde önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor.