Genel

7 Ekim 2024 Dolar Kuru Ne Kadar Oldu? Bugün Dolar ve Euro Kaç TL? Döviz Fiyatlarında Son Durum

7 Ekim 2024 tarihi itibarıyla döviz kurlarında son durum merak ediliyor. Dolar/TL, güne yükselişle başlayarak 34,25 seviyesinden işlem görmektedir.

Abone Ol

7 Ekim 2024 tarihi itibarıyla döviz kurlarında son durum merak ediliyor. Dolar/TL, güne yükselişle başlayarak 34,25 seviyesinden işlem görmektedir. Euro/TL ise yüzde 0,1 düşüşle 37,63 seviyesine gerilemişken, sterlin/TL yüzde 0,2 kayıpla 45,9230'dan satılmaktadır.

Dolar Endeksi Ne Durumda?

Dolar endeksi, şu anda yatay bir seyir izleyerek 102,5 seviyesinde işlem görmektedir. ABD ekonomisine dair "yumuşak iniş" beklentileri piyasalarda iyimserlik yaratmaya devam ederken, bu hafta önemli ekonomik verilerin açıklanması beklenmektedir. Özellikle enflasyon verileri, varlık fiyatlarının yönü açısından büyük önem taşımaktadır.

ABD Ekonomisinde Ne Bekleniyor?

Analistler, ABD’deki resesyon endişelerinin, açıklanan istihdam verileri sonrası azaldığını belirtmektedir. Bu hafta açıklanacak enflasyon verisinin piyasalar üzerindeki etkisi dikkatle izlenmektedir. Ayrıca, para piyasalarında, Federal Reserve’in (Fed) kasım ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağına dair beklentiler de güçlenmiştir.

Jeopolitik Gelişmelerin Etkisi Nedir?

Jeopolitik gelişmeler de piyasalarda yakından takip edilmektedir. Bu tür gelişmelerin döviz kurları ve genel varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceği değerlendirilmektedir. Yurt içinde ise hazine nakit dengesi açıklanacakken, Euro Bölgesi'nde perakende satış verileri takip edilecektir.